Betal i lokal valuta - ikke norske kroner!
Du har kanskje opplevd å få spørsmålet om du ønsker å betale med norsk eller utenlandsk valuta når du har handlet i utlandet? 

Svaret er at du alltid vil betale i oppholdslandets valuta, ikke i norske kroner. Du vil ofte tape på vekslingskursen som bestemmes i butikken du handler i, eller minibanken du tar ut penger fra. Noen minibanker prøver bevisst å lure kundene til å velge et dyrere alternativ ved å benytte piler, flagg, farger og advarsler for å få folk til å velge den dårligste valutakursen. Men velger du å veksle til norsk valuta er det som oftest det dyreste alternativet.

 

Ikke ta ut for mye kontanter på forhånd!
Vi anbefaler ikke å gå med mye kontanter, blant annet av sikkerhetsmessige grunner.

Ta ut nok utenlandsk valuta til at du kommer deg fra flyplassen og til hotellet der du skal bo, men ikke særlig mer. Generelt vil det nemlig være rimeligere å vente med å ta ut penger til du er i utlandet. Dette fordi kursene i en utenlandsk bank ofte er bedre på sin egen valuta, enn kursen på utenlandsk valuta er i en norsk bank. Hvis du ønsker valuta før du reiser, får du dette på alle de store flyplassene i Norge og f. eks hos Forex Bank.


Bruk kredittkort!
Det er mange gode grunner til å bruke kredittkortet som betalingsmiddel når du er på ferie.

Her kan du lese mer: Unngå svindel på reise

Her kan du bestille vårt kredittkort :Bestill kredittkort

Vi ønsker alle en god sommer - uansett om du skal reise til utlandet eller ikke!