Uthaugsgården er et autentisk kulturhistroisk museum, som ble bygd av eierne på Austrått i 1740 og kjøpt av Lundfamilien i 1829.

Museet ble etablert i 1990, det drives og forvaltes nå av Stiftelsen Uthaugsgården på dugnad. Her er det hovedbygning med hage, kornbur og matbur og stallfjøs. Hele bygningen med inventar og utstyr gjenspeiler en sammenhengende utvikling gjennom 200 år.

 

Hovedbygningen

 

Museet har en nyrennesansehage, som fylkesgartner J. Hjelde fra Nes laget hageplan for i 1918. Denne er nå ferdig restaurert til sitt 100 års jubileum, med planter og nye benker laget lokalt.  

Markeringen av dette skjer 24. juni kl 12:00 - 16:00.

Hagen Uthaugsgården 

Det vil bli kåseri, hagevandring, fotoutstilling "Relasjoner" av Toril G. Oksvold, salgsutstilling av gamle foto fra Uthaug samt at Yrjar Heimbygdslag stiller ut gamle skoleklassebilder.

Uthaugsgården vil ellers være åpen 11. - 12.08.18, eller det kan avtales ved direkte kontakt.

Vi ønsker lykke til med arrangementet, og er veldig takknemlig for den jobben som legges ned for å ta vare på vår kulturhistorie!

 

Ørland Sparebank ønsker å være en aktiv støttespiller i lokalmiljøet, det er viktig for oss å bidra til økt aktivitet og trivsel i nærområdet.

Vi bidrar blant annet ved å være stolt sponsor til mange lag og organisasjoner, noe som blant annet gir dem mulighet for langsiktig planlegging. Gjennom vår gavetildeling har mange av fått økonomisk støtte, slik at planlagte prosjekter har blitt virkeliggjorte.

Vi vet at det legges ned stor innsats og utallige dugnadstimer lokalt innen idrett og kultur, og vi er ydmyke og takknemlige - det er veldig artig å være lokalbank på en plass hvor det skjer så mye bra som her!