Det finnes minst 7 gode grunner til å bruke kredittkort på ferie.

Penger, pass og (p)illetter var tidligere en god huskeregel for en som skulle på ferie. Anders Gran i Eika Kredittbank mener den nye regelen må være at du også tar med deg kredittkortet.

Her er hans 7 grunner for å mene akkurat det:

1. Bankens penger – ikke dine
La oss innse det. Det hender at lommebøker blir borte. Kort kan bli stjålet eller kortdata kan bli kopiert. Kommer kortet ditt i hendene på feil mennesker, kan det fort bli tomt på kontoen.

- Har du brukt et vanlig bankkort som er knyttet til lønnskontoen din, er det dine penger som blir borte. Har du i stedet brukt et kredittkort, er det bankens penger som blir stjålet, sier Anders Gran.

2. Sikret mot useriøse aktører
Som bruker av et kredittkort, er du også sikret mot ID-tyveri. Skulle noen misbruke din identitet til å kjøpe varer og tjenester, har du rett til juridisk bistand på inntil 50.000 kroner dersom kortet har vært i bruk de siste 45 dagene eller har utestående rentebærende kreditt.

3. Ekstra backup
Har du noen gang stått i en fremmed by og opplevd at kortet ditt ble slukt av minibanken? Eller at du ikke får betalt i en butikk fordi kortet ditt ikke virker?

- Da er det godt å ha flere kort å ty til. En hovedregel bør være at du bruker kredittkortet som hovedkort på tur. Blir det borte, har du alltids ditt vanlige kort å ty til, sier Gran.

4. Ekstra reiseforsikring
Visste du at dersom du betaler minst halvparten av reisen din med kredittkort, får du reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet? Forsikringen dekker tapet ditt om du blir syk eller får frastjålet verdisaker i ferien. Den gjelder også ved forsinkelser i forbindelse med flyreiser.

5. Tilgang på egne penger
Hoteller og leiebilselskaper reserverer ofte større summer enn den avtalte prisen du skal betale. Bruker du et vanlig bankkort, kan det føre til at du plutselig har mindre penger å rutte med enn du hadde planlagt.

- De tar høyde for at du kan utsette bilen eller hotellrommet du leier for en skade. Det fører til at pengene fryses på kontoen din, noe som kan være veldig upraktisk, sier Gran.

6. Trygghet for uforutsette kostnader
Mye kan skje på en reise. Kanskje må du legge deg inn på hotell, mens du egentlig hadde planlagt å ligge i telt. Og skulle bagasjen bli borte, kan du plutselig være nødt til å betale for mer enn du egentlig har budsjett for.

- Et kredittkort fungerer derfor også som en ekstra trygghet det kan være godt å ty til dersom noe uforutsett skulle skje, mener Gran.

7. Faste rabatter og gode tilbud
Gjennom fordelsprogrammet knyttet til kredittkortene, får du rabatter og gode tilbud. Er du i gang med å planlegge sommerens ferie, bør du absolutt sjekke Eika Hoteller for å benytte deg av de beste hotelltilbudene verden over. Eika Fordel gir deg faste rabatter og handledager – her kommer det stadig nye tilbud så følg med.