Forebygging av ensomhet

Et resultat av korona er at flere eldre kjenner på ensomhet. Det har ei arbeidsgruppe i Ørland Kommune tenkt å gjøre noe med. I gruppen er det representanter fra Ørland Frivillighetssentral, Bjugn Frivillighetssentral, leder i eldrerådet, eldrelos og Ørland Sanitetslag. Deres fokus forebygging av ensomhet blant eldre i Ørland kommune. 

Kopper som skal deles ut til alle over 75 år i Ørland kommune

Grendakontakt

Denne gruppen har sørget for at Ørland nå har fått sine første grendakontakter. Så langt er det 13 stykker som har denne tittelen. Grendakontaktene skal være bindeleddet mellom frivillighetssentralene og lokalmiljøet. Det er de som kjenner grenda si best, og vet hvilke utforinger eldre i denne grenda kan ha. Det kan være å hjelpe noen med praktiske utfordringer som å måke snø og klippe plenen, skyss til butikken eller å skape trygge sosiale møtesteder. 

Første skritt

Det første tiltak de gjør, er en dør-til-dør aksjon når før jul, i uke 51. Alle over 75 år i Ørland kommune skal få besøk på trappa. Da vil de få en spesialdesignet kopp, og informasjon om hvor de kan ta kontakt. Dette for å etablere kontakt mellom de eldre og frivillige i grendene i Ørland kommune. Det er hensyn til smittevern er grunn til at dette denne gangen blir på trappa.

Det er mye praktisk som skal på plass før dør til dør aksjonen kan starte. På det øverste bildet ser du Margaret Aune (Ørland Frivillighetssentral), Anne Heidi Buvarp (Bjugn Frivillighetssentral) og Marit Eide Dahl (Ørland Sanitetslag) i garasjen i banken. Her har de organisert og gjort klart det som skal deles ut. Så er det ca 60 (!) frivillige som skal ut å ringe på dørene.

 

Alle over 75 år skal kontaktes

 

Det er viktig å nå alle, så de ber pent om at dersom du er over 75 år og ingen har ringt på døra di når uke 52 kommer: vær så snill å ta kontakt på tlf 916 92 869 / 468 88 124.

Støttespillere

Ørland Sparebank har vært med å lage og sponse koppene som skal deles ut. Ellers har aksjonen også fått god støtte fra Sparetorget, Fosen Tannhelse, Stiftelsen Dam og Leira bil.

Vi sender en stor og varm takk til alle som bidrar til dette prosjektet på forskjellige vis - og er kjempe stolte av å være med!

Julekopp med innhold, sør til dør aksjon alle over 75 år Ørland Kommune
  
Informasjon fra Ørland og Bjugn Frivillighetssentral på dør til dør aksjon