Eva, Marion og Kristin hjelper våre kunder med reklamasjoner etter bruk av betalingskort. De opplever at det stadig kommer nye saker fra kunder, og oppfordrer folk til å være våkne når de handler på nett.

Netthandel er enkelt, og vi nordmenn netthandler i dag for over 105 milliarder kroner i året. Men handler vi riktig? Det aller viktigste du må kunne om netthandel er at du alltid bør betale med et kredittkort.

Tryggere handel
Grunnen er at kredittkortet er tryggere enn ditt vanlige bankkort. I det du bruker kortet, er det nemlig bankens penger du handler med, og ikke dine egne. Skulle du derfor være uheldig og bli svindlet, er det ikke lønnskontoen din som blir tappet. Banken tar ansvaret.

Sikkerhet ved feil og mangler
Å bruke kredittkort gir deg og en ekstra sikkerhet dersom det skulle vise seg at produktet har feil eller mangler. Det samme gjelder om selgeren nekter deg å benytte angreretten, eller om nettbutikken du har handlet i går konkurs.

Vi har laget en liten huskeliste til deg som handler på nett:

  • Sjekk alltid at butikken er pålitelig. Et enkelt Google eller Facebook søk kan avdekke andres erfaringer med brukerstedet
  • Sjekk leveringstiden - vær ute i god tid og sjekk hvor lang tid det vil ta å få varene levert
  • Kontroller prisen og ordrebekreftelsen
  • Bruk alltid kredittkort når du handler på nett
  • Ikke legg igjen kortnummeret andre steder enn på nettbutikkens sikre side for betaling. Som regel starter adressen med «https» i stedet for «http»
  • Velg å betale med betalingstjenester som Vipps, Masterpass, PayPal eller andre digitale lommebøker. Da slipper du å oppgi kortnummeret ditt.
  • Husk at norsk kjøpslov gjelder bare i Norge og at andre land har andre lover og regler
  • Frakt, gebyrer og avgifter kan komme i tillegg. Sjekk importkalkulatoren hos Tollvesenet (www.toll.no)


Forbrukerrådet anbefaler deg å handle på nett med kredittkort

Med Black Friday og årets julehandel rett rundt hjørnet er det lurt å ha kredittkortet klart. Betaling i app og netthandel er også to sider av samme sak. Derfor lønner det seg å registrere kredittkortet i alle betalingsapper og tjenester du benytter.

Hovedregelen er enkel, bruk kredittkortet til netthandel og la brukskontoen være trygg!

Les hele artikkelen fra Forbrukerrådet