Barn og penger

Vi ser at færre og færre bruker kontanter. Kontanter er et «tvunget betalingsinstrument», og skal aksepteres som betaling. Likevel kan vi faktisk oppleve å ikke få bruke det. Spesielt i forhold til smittevern korona har dette skjedd.

Juniorkort - kort for barn 6 -13 år

6 år og eget betalingskort? Da vi i foreldregenerasjonen vokste opp var dette utenkelig. Like utenkelig som å se film på mobiltelefon og biler som kjørte 50 mil på strøm…

Bankkort for barn fungerer nesten som et vanlig bankkort. Kortet kan brukes i minibank og butikk i hele verden. Det har uttaks- og kjøpsgrense.

  • Knyttet til personkonto, ikke sparekonto
  • Kortet er kontaktløst, men krever alltid pin
  • Sperret for netthandel
  • Uten bankkortbakside
  • Krever at det er kontakt mellom bankterminal og konto når det brukes

 Mobilbank for barn under 15 år

Nå barn får betalingskort bør de også få mobilbank. Så blir barna vant til å følge med hvor mye som står på kontoen og hva pengene er brukt til. Gode vaner å ha med seg videre!

Ettersom man må være 15 år for å få Bankid, opprettes mobilbank for barn uten dette, Du må da kontakte oss banken for å bestille mobilbank til de yngste.

Kontakt banken 

Vipps for barn under 15 år.

Vipps for de under 15 år fungerer som en enklere versjon av Vipps, der foreldrene har full oversikt. Barnet trenger da bankkonto i sitt navn og norsk mobilnummer. Gå inn på Vipps.no – der ligger det bruksanvisning.

Hva passer for deres barn?

Det er selvfølgelig dere som foreldre som kjenner deres barn best, og skal avgjør hva som passer best.i deres situasjon

Dersom du lurer på noe eller ønsker å ordne kort og mobilbank til ditt barn er det bare å ta kontakt! Send oss en e-post, ring eller send melding på Messenger. Ønsker du å komme i banken er du hjertelig velkommen, men på grunn av smittehensyn ber vi om at du avtaler et møte i forkant. Da reserverer vi møterom og så får vi en prat i trygge omgivelser.