Flytte?

Det er mye å holde styr på når du skal flytte, uansett om det er første, andre eller tredje gang.  Vi kan nok ikke hjelpe deg med alt, men med oppskrift på gode vafler og noen økonomiske tips hjelper kanskje litt?

 

Hva kan banken hjelpe til med når du skal flytte for deg selv?

Regningskonto?

Kjedelig, men sant: de samme pengene kan ikke brukes to ganger. Så har du brukt pengene på fredagstaco, kan du ikke betale husleie med dem. Lag deg en regningskonto - og overfør en penger til faste utgifter hver måned. Da vet du hva du kan bruke til alt annet.

Depositumskonto?

Mange utleiere ønsker et depositum som ”sikkerhet”. Depositumet et beløp som sikkerhet for at du oppfyller kravene i leiekontrakten. Depositumet kan ikke være mer enn seks måneders husleie. Depositumet skal settes inn på en sperret bankkonto som opprettes i leietakers navn, men begge parter må godkjenne uttak på kontoen. Dette betyr at hverken du som leietaker eller utleieren kan bruke kontoen alene.

Du som leier hybelen eller leiligheten (leietaker) skal ha rentene fra denne kontoen. Ved utleie av student- eller elevboliger kan det avtales at utleieren skal ha rentene. Når leieforholdet er slutt, kan pengene fra denne dekke ev. skyldig husleie, utgifter til rengjøring mv. Mer info finner du her: Ungdom og økonomi


Send oss en melding i Messenger, ring 72 52 30 40 eller bruk post@orland-sparebank.no

 

Forsikring - hva trenger du?

Med forsikring betaler du en sum inn hver måned, slik at du får penger igjen dersom det skulle oppstå noe brått og uventet. Med UNG forsikring har du innboforsikring som dekker tingene dine inntil 500.000 kroner + reiseforsikring med avbestillingsforsikring og null egenandel ved skade + en ulykkesforsikring med erstatning på inntil en million kroner. Mer informasjon finner du her: UNG forsikring

Forskudd på studielån

Det er ikke alltid studielånet er på plass før du trenger pengene ved skolestart, foreksempel til husleie etc. Snakk med oss, så finner vi gode løsninger på dette uten at det koster deg mye. Husk at penger du låner må betales tilbake. Det gjelder også kredittkort!

 

Bankid på mobil, nytt kort eller noe annet du lurer på? Snakk med oss, det er kjekt å ha en bank du kjenner! 

 

BSU (Bolig Sparing for Ungdom)?

Leie fungerer bra, men du ønsker vel å kjøpe din egen bolig etter hvert? Kanskje er det ikke akkurat nå du har mest penger å spare, men litt er bedre en ingenting. Les mer om BSU her BSU - boligsparing for ungdom

 

Vafler - ikke spesielt for økonomien, men for mye annet:

Plutselig hjenner du hjemlengselen komme. Eller at alt blir litt hektisk. Kanskje ønsker du å blir kjent med din nye nabo? Vafler passer til det meste.

Ritas drømmevafler

  • 2 egg
  • 200 gr sukker
  • 100 gr smør
  • 1/2 kilo hvetemel
  • 1 liter melk
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kardemomme

Bland det tørre i en bolle, hell i det meste av melken og rør til det blir uten klumper. Ha i egg og resten av smøret, og rør det sammen.

La røren stå i 15 minutter før du steker vaflene. Husk å smør vaffeljernet.

Med denne oppskriften får du 20 vafler, så kanskje du skal invitere naboen eller noen fra klassen?

 

Smaker de ikke akkurat som du ønsker? Kanskje en god unnskyldning for å ringe hjem og få tips? Eller du kan trikse og mikse og finne din egen variant.

Kos deg!