10-års jubileum

Årets innsamling er den 10-ende siden oppstart. Det er Geir Yngve Hovde og Anja Hovde som har hovedrollene i prosjektet. All ære til dem for planlegging, organisering og stor entusiasme. Fosna-Folket og Ørland Sparebank er samarbeidspartnere, og så er det mange gode hjelpere som stiller opp gratis. Målet er at hele Fosen skal være med å bidra til en julegave til noen som virkelig trenger det. 

100 nye brønner med rent vann

Geir Yngve og Anja forteller at Fosengaven i år til Malawi Foundation, og helt konkret til å bygge nye brønner. En brønn koster kr 10.000, og gir rent vann til i ca 300 mennesker. Så for kr 35 får et menneske rent vann resten av livet. Fosengaven har også tidligere gått til denne organisasjonen, dette har gitt 40 brønner. Som de sier:

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan gjøre noen

Geir Yngve og Anja og har sett resultatene, og er trygge på at brønnene blir bygd fortløpende, selv midt i koronapandemien. I år feires 10-års jubileumet med et hårete mål om at Fosengaven skal bidra til 100 nye brønner. Og midt i november er det allerede samlet inn til 12 brønner! 

Kick off - med streaming

Selv om innsamlingen har tjuvstartet litt, blir det også i år 24. november er det festaften i Storesal på Ørland Kultursenter - med mange lokale artister. På grunn av Covid19 restriksjoner er det maks 100 publikum - her er det førstemann til mølla. Men med gode hjelpere blir forestillingen streamet - så alle som vil får mulighet til å delta!

Fosengaven 2020