Takket være våre kunder kan Ørland Sparebank være en god bidragsyter til utvikling av lokalsamfunnet vårt. Når banken går godt sørger vi for at overskuddet kommer nærmiljøet til gode. 

Årets gavetildeling på kr 600.000 er fordelt av bankens generalforsamling. En av mottakerne er:

Ørland Frisbeeklubb - de får kr 25.000 til å lage ferdig Ørland Diskgolfpark.

Ørland Frisbeeklubb er en forholdsvis ny klubb på Ørland, som raskt vokser i antall medlemmer. Ved hjelp av økonomisk støtte fra blant annet Ørland Sparebank, og en heftig dugnadsinnsats har de laget Ørland Diskgolfpark ved Lerberen Folkehelsepark. Her er det 14 kurver, og start er ved parkeringsplassen på Futura

Vi har fått Nils Arne Håland fra klubben til å fortelle litt om klubben:

Banen er åpen hele året og gratis å spille på. Diskgolf er en lavterskelaktivitet som passer for de aller fleste! Det kreves ikke kurs eller lignende for å spille. Banen kan brukes nå også, med så lenge man tar smittehensyn i forhold til korona. På bildet ser du oversikt over banen:

BIlde over kart Ørland Diskpark
 

For å spille diskgolf trenger du kun en disk. Det finnes disker i forskjellige kategorier: putter, midrange og driver. Klubben anbefaler nye spillere å skaffe seg en putter eller midrange først og lære seg kasteteknikk med den. Eventuelt kan du kjøpe et startsett med 3 disker (en av hver kategori). Dette har de blant annaet på Sport 1 Brekstad.

Klubben gjennomfører seriespill hver onsdag og søndag fra april til september. Vanligvis møtes de til et gitt tidspunkt og fordeler seg ut i grupper på banen, men grunnet korona så gjennomføres seriespill som flexstart. Dvs at man melder seg på et tidspunkt mellom 0800 og 2000 (onsdag og søndag) og går en runde sammen med en eller to andre. Resultater føres på diskgolfmetrix.com og kan følges live. Klubbmesterskap arrangeres på slutten av året og det vil i tillegg arrangeres diverse andre konkurranser i løpet av året.

Kan man få opplæring?

Ja! Klubben planla en åpen dag i april som inkluderte opplæring i teknikk og regler, men grunnet korona er denne utsatt. Hvis noen ønsker opplæring i diskgolf så stiller klubben opp med en gang! Om det er enkeltpersoner til små grupper eller klubber/bedrifter (teambuilding) finner de en løsning. Kontakt Nils Arne Håland eller Håvard Knutsen.

Ørland Frisbeeklubb har en facebookgruppe hvor informasjon legges ut om bane/caddybok, medlemskap, seriespill og turneringer m.m. Søk opp Ørland Frisbeeklubb og be om å få være med i gruppen! De som melder seg inn i klubben får utdelt nummerert bagtag designet av Punch Reklame som man kan utfordre andre medlemmer om (Målet er å ha det laveste bagtagnummeret).

Gjennom vår gavetildeling har mange av fått økonomisk støtte, slik at planlagte prosjekter har blitt virkeliggjorte. Det brukes ned utallige dugnadstimer og gjøres mye godt og viktig arbeid i lokale lag og organisasjoner. Vi er stolte og takknemlige: Det er veldig stas å være lokalbank på en plass hvor det skjer så mye bra som her!  

Frisbeegolf i Storskaret

Ørland Diskgolfpark ligger ved Lerbern, og har blant annet kurv i Storskaret.