Barn og penger

Alle vet jo at man skal snakke med sine barn om penger. Men hvordan gjør du det liksom? Og når? 

Vi har laget en test som du kan gjøre sammen med barnet ditt. Her er det enkle spørsmål - med svaralternativ. Kanskje denne hjelper dere til en god prat om penger?

Alle barn mellom 6 og 10 år som sender inn svar, er med i trekningen av 5 premier a 2 kinobilletter. Trekningen skjer 15.11.20

Testen finner du her: 

 

Bli en juniorøkonom

 

Barn og bankkort

Målet er jo at barnet skal bli en god juniorøkonom. Spesielt viktig er dette når barna får eget bankkort. Og om de ikke har eget bankkort så ser de at du betaler med ditt.

Bankkort kommer ikke med en uendelig sum penger som bare kan brukes og brukes - selv om både liten og stor ønsker dette innimellom. De samme pengene ikke kan brukes to ganger!

Det var kanskje enklere å forklare om penger når vi bare brukte kontanter. Men barn i dag er vant til å være digitale på mange områder. Så derfor er det kanskje ikke så vanskelig for dem å forstå dette som vi voksne tror? Bare noen snakker med dem om dette? 

Lykke til!

PS: I Ørland Sparebank må man være 6 år for å få eget bankkort og mobilbank. Spør oss gjerne!

Svarene i konkurransen vil ikke bli brukt til andre formål en trekning av premier, og vil bli oppbevart til konkurransen er avsluttet for deretter  å bli slettet i hht personvernregelverket.