Ungdom - med Ørland Sparebank over alt

Eilin var innom Nina i banken for å få ordnet depositumskonto, og vi tok en prat. 

Eilin er 23 år, kommer fra Opphaug og heter Grinnen til etternavn. Hun har rukket mye på kort tid, og flyttet både kort og langt - flere ganger. Bosted har vært blant annet Opphaug, Toten, Trondheim, Oslo og Florida.

Frem til midt i mars jobbet hun i Disneyland i Florida. Så ble det plutselig stopp, da kom koronapandemien og hun måtte sette seg på flyet hjemover. 

Nå har hun fått ny jobb og ny leilighet på Texas* på Brekstad, og måtte derfor få ordnet depositumskonto.

Ørland Sparebank har Eilin brukt over alt hvor hun har vært og det har fungert godt. Hun syns det er godt å ha en bank der hun får snakke med ekte mennesker. Som hun sier "Til og med på telefonsvareren er det noen fra banken som svarer".

"Det er godt å snakke med ekte mennesker"

Eilin husker spesielt godt "18-års samtalen" i banken, som hun syns var bra. Her fikk hun høre hva som skjedde med kontoer og andre bankting når hun ble myndig - altså 18 år. Også var det bra å kunne spørre om det hun lurte på, og få informasjon om dette fra noen andre i tillegg til lærere og foreldre! 

Våre kunder blir kontaktet når de fyller 18 år. Her får du vite hva som skjer med kontoer når du er myndig, og informasjon om blant annet kort, forsikring og BSU. Plutselig har du mer ansvar selv - men også muligheter.

Vi spurte Eilin om hun har et tips til ungdommer som skal flytte hjemmefra: Eilin mener at mange er opptatt av at de MÅ bo i leilighet alene, men det trenger du ikke. Hvis du leier hybel sammen med flere er det ofte like bra - og billigere! Du må ta flere hensyn ettersom du deler med andre, men du blir kjent med mange. Og det er jo bra når du flytter til en ny plass, oppsummerer hun. 

Depositumskonto er på plass, og vi ønsker Eilin lykke til med  ny jobb og nytt bosted - og minner om at det er bare å ta kontakt hvis det er noe. Det gjelder for alle!

Lurer du forresten på hva depositum er?

Depositum er beløp som sikkerhet for at du oppfyller kravene i leiekontrakten. Depositumet kan ikke være mer enn seks måneders husleie. Depositumet skal settes inn på en sperret bankkonto som opprettes i leietakers navn, men begge parter må godkjenne uttak på kontoen. 

* Texas på Brekstad: Det er et område på Brekstad som på folkemunne kalles Texas, men egentlig heter Underhaugsveien. Det ligger for øvrig rett nedenfor det som ble kalt "bleiby'n".