Elin kommer fra Åsen, og har tidligere vært på Fosen som turist. Datteren hennes fant kjærligheten på Fosen og flyttet hit for noen år siden. Da Elin gikk av med AFP bestemte hun seg for å flytte nærmere henne og de to barnebarna.

Boligjakt

Etter å ha kikket på flere boliger, fant hun det tidligere bedehuset på Nes - og kjente at her skulle hun bo! Så ble det en litt kronglete vei for å få lov til det. Huset var regulert som fritidsbolig, og det ble en lang og kostbar prosess før hun fikk alle godkjenninger på plass. Men som hun sier "Fra nå av er 24. august en merkedato som skal feires: da kom den endelige godkjenningen". Hun husker spesielt godt at en i kommuneledelsen sa: "det ska vær lys i husan" - og det er hun enig i.

Elin renoverer det gamle bedehuset på Nes
 

Bilde: Renovering utvendig

Flytte til Ørland lånet

For å kjøpe bolig må man ha finansiering. At Elin valgte Ørland Sparebank var egentlig tilfeldig. Hun så annonse om "Flytte til Ørland lånet*", og tok kontakt. Rita ble hennes kunderådgiver, og det er Elin veldig fornøyd med: " Jeg har hatt et tett og godt samarbeid med Rita, og fått veldig god hjelp". Elin hadde oppsparte midler, og er glad for det. Det er ikke alt man kan planlegge i et oppussingsprosjekt.  

*"Flytte til Ørland lånet" er et eget lån for deg som bygger eller kjøper bolig i Ørland for første gang. Les mer her: Flytte til Ørland lånet

Flytte til Ørland lånet Elin kjøpte bolig hvor loftet var isolert med isolasjonsruller
 

Bilde: Loftet var "isolert" - men isolasjonen lå fortsatt i ruller da Elin tok over

Oppussing - snart klar til innflytting

Da godkjenningen var på plass startet alt det andre arbeidet. Hele familien ble satt i arbeid for å rive det som måtte bort, her var både små og store ivrige og til god hjelp. Elin har pusset opp flere boliger tidligere, og sier:

Jeg liker å ta noe stygt å gjøre det til en perle

Hun har hatt profesjonell hjelp til vann og rør, og et lokalt snekkerfirma som har hjulpet henne mye. "De er utrolig flinke og trivelige, men samtidig er jeg jo glad når de drar" sier Elin mens hun ler. Det blir litt ekstra når man har fagfolk som å jobber i huset, samtidig som hun pusser opp andre ting av huset selv!

Kjøkkenet ferdig oppusset

Kjøkkenet er ferdig oppusset

Elin føler seg velkommen og veldig godt mottatt av sine nye naboer. Da hun spurte en nabo hvor hun kunne kjøpe ved, fikk hun ikke tydelig svar. Men dagen etter stod det en palle med ved på gårdsplassen, og beskjed om at det var velkomstgave. Det hadde den forrige naboen fått også, og det skulle ikke være forskjell på folk!

Elins tips for oppussing

Ettersom Elin er dreven på oppussing spurte vi om hun hadde tips til de som skal starte oppussing:

 

"Rådet mitt er å pusse opp etter litt over sitt eget kunnskapsnivå, da man da alltid får lære nye ferdigheter. Og så må man gjøre ferdig det man har startet på og ikke begynne over alt samtidig".

 

Vi takker Elin for at hun valgte oss som bank  - ønsker henne velkommen til Ørland og lykke til i "nyhuset".

Flytte til Ørland lånet:

Vi ønsker å bidra til at flere bosetter seg på Ørland, og tilbyr et eget lån for de som kjøper/ bygger bolig her for første gang. Ønsker du å vite mer om boliglån? Mer informasjon her: Boliglån